Betamax videobanden digitaliseren

We kunnen uw Betamax videobanden digitaliseren in de hoogste kwaliteit en omzetten naar USB. Digitaliseren kan al vanaf € 9,99 per videoband. Een overzicht met informatie en kosten voor het digitaliseren van videobanden vindt u hier.

Betamax Videoband

Over de Betamax videoband

Betamax was een videocassetteformaat dat werd ontwikkeld door Sony in 1975. Het was een van de eerste videocassetteformaten op de markt en was bedoeld voor gebruik met videorecorders.

Betamax was vooral populair in de jaren 1970 en 1980 en was gekenmerkt door een hoge opnamekwaliteit en een compact formaat. Hoewel het in de beginjaren van de videocassetteformaten een populaire keuze was, verloor het uiteindelijk de strijd tegen het concurrente videocassetteformaat VHS.

Betamax werd niet langer gemaakt na de jaren 1990 en is vandaag de dag niet meer in gebruik.

Details

Betamax videobanden zijn opnamemedia die op magnetische tape zijn opgenomen. Betamax had een videoresolutie van 250 lijnen, wat betekent dat het beeld bestond uit 250 horizontale lijnen van pixels. Dit was lager dan andere videocassetteformaten van de tijd, zoals VHS, dat een videoresolutie had van 525 lijnen.

De opnameduur varieert tussen de één en vier uur en kon tot 8 uur bevatten wanneer voor LongPlay (LP) gekozen werd in plaats van StandardPlay (SP).

Betamax gebruikte ook een videocodec genaamd Betamax, wat een techniek was om het videobeeld te comprimeren zonder kwaliteitsverlies. 

Bel ons voor meer informatie

of e-mail naar info@haropi.nl of via het contactformulier

Rolf Hermse

06-20 26 31 46
Rolf Hermse
Geffen

Pim van Mun

06-46 11 77 12
Pim van Mun
Oss

Contactgegevens

Actief in heel Nederland
Persoonlijk brengen en halen op onze locaties

Gratis* ophaalservice in geheel Nederland

Openingstijden
Op afspraak dagelijks (ook in weekenden)

Locatie Geffen
Den Oven 33
5386 EW Geffen

Locatie Oss
Harnas 3
5346 WR Oss