Bewerken van uw video met gratis edit-software

Steeds meer mensen willen hun gedigitaliseerde beelden zelf bewerken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gratis programma's beschikbaar om dit te doen. In dit artikel bespreken we hoe u films kunt bewerken op een computer met behulp van deze gratis software. 

Welke gratis edit-software is er?

Er zijn diverse gratis programma's beschikbaar om films te bewerken. Een populaire optie is OpenShot (https://www.openshot.org/nl/), een open source programma dat beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Het voordeel is dat het programma ook in het Nederlands beschikbaar is. Het programma biedt veel professionele functies, zoals het toevoegen van effecten en animaties, het snijden en bewerken van video's en het toevoegen van audio. 

Hoe maak je een film met OpenShot?

Om te beginnen moet u OpenShot downloaden (via https://www.openshot.org/nl/) en installeren op uw computer. Als u het programma opent, ziet u een overzicht van alle beschikbare functies. Om een nieuwe film te maken, klikt u op "Bestand" en vervolgens op "Nieuw project".

U kunt nu video's, afbeeldingen en audio toevoegen aan uw project door op "Bestand" en "Mediabestanden toevoegen" te klikken. U kunt deze bestanden vervolgens slepen naar het tijdlijnvenster om ze te bewerken.

Met de verschillende bewerkingsfuncties in OpenShot kunt u de video's, afbeeldingen en audio snijden, roteren, bijsnijden en andere effecten toevoegen. Als u tevreden bent met uw project, klikt u op "Bestand" en "Exporteren" om uw film op te slaan in het gewenste bestandsformaat. 

Tip: Maak altijd eerst een reserve kopie van uw videobestanden. Dan heeft u altijd de originele bronbestanden nog beschikbaar.

Wat zijn andere alternatieven aan gratis edit-software?

Naast OpenShot zijn er nog veel andere gratis programma's om films te bewerken. Enkele andere populaire opties zijn Shotcut (https://www.shotcut.org/) en Kdenlive (https://kdenlive.org/), dit zijn beide open source programma’s die beschikbaar zijn voor Windows, Mac en Linux. De programma bieden veel van dezelfde functies als OpenShot, zoals het bewerken van video's, het toevoegen van effecten en audio en het exporteren van films.

Nog makkelijker?

Wilt u het nog makkelijker, dan kunt u ervoor kiezen dat wij de montage en bewerking voor u uitvoeren. Dat kan zelfs bij u op locatie.

Bel ons voor meer informatie

of e-mail naar info@haropi.nl of via het contactformulier

Rolf Hermse

06-20 26 31 46
Rolf Hermse
Geffen

Pim van Mun

06-46 11 77 12
Pim van Mun
Oss

Contactgegevens

Actief in heel Nederland
Persoonlijk brengen en halen op onze locaties

Gratis* ophaalservice in geheel Nederland

Openingstijden
Op afspraak dagelijks (ook in weekenden)

Locatie Geffen
Den Oven 33
5386 EW Geffen

Locatie Oss
Harnas 3
5346 WR Oss