MiniDV banden digitaliseren

We kunnen uw MiniDV (en HDV) bandjes digitaliseren in de hoogste kwaliteit en omzetten naar USB. Digitaliseren kan al vanaf € 9,99 per videoband. Een overzicht met informatie en kosten voor het digitaliseren van videobanden vindt u hier.

MiniDV Bandje

Over de MiniDV en MiniHDV bandjes

MiniDV is een videocassetteformaat dat vooral werd gebruikt in semiprofessionele en consumenten videocamera's en later werd vervangen door digitale opnameformaten zoals geheugenkaarten en harde schijven. Het is in 1995 geïntroduceerd door Sony.

Het formaat is compatibel met de DV-standaard, dat betekent dat MiniDV-banden ook kunnen worden afgespeeld op andere apparaten die de DV-standaard ondersteunen.

De HDV-variant is gebruikt voor opnamen in HD.

Details

MiniDV is een videocassetteformaat dat werd geïntroduceerd door Sony in 1995. Het formaat gebruikt tape van 6,35mm breed en biedt een hoge resolutie van 640x480 pixels. MiniDV-banden kunnen tot 1 uur opgenomen video bevatten. MiniDV biedt ook de mogelijkheid om audio en video tegelijk op te nemen in digitale vorm, wat leidt tot een hogere geluidskwaliteit en een lagere ruis.

MiniHDV is een videocassetteformaat dat werd geïntroduceerd door Sony in 2005. Het formaat gebruikt ook een tape van 6,35mm breed en biedt een hogere resolutie van 1280x720 pixels. MiniHDV-banden kunnen tot 1 uur opgenomen video bevatten.

In tegenstelling tot MiniDV, biedt MiniHDV high definition video met een resolutie van 1280x720 pixels. Dit leidt tot een scherper en gedetailleerder beeld dan wat mogelijk is met MiniDV. 

Bel ons voor meer informatie

of e-mail naar info@haropi.nl of via het contactformulier

Rolf Hermse

06-20 26 31 46
Rolf Hermse
Geffen

Pim van Mun

06-46 11 77 12
Pim van Mun
Oss

Contactgegevens

Actief in heel Nederland
Persoonlijk brengen en halen op onze locaties

Gratis* ophaalservice in geheel Nederland

Openingstijden
Op afspraak dagelijks (ook in weekenden)

Locatie Geffen
Den Oven 33
5386 EW Geffen

Locatie Oss
Harnas 3
5346 WR Oss