Veel gestelde vragen

Met de informatie op onze website hebben we onze werkwijze weergegeven en wat u van ons kunt verwachten. Aanvullende informatie hebben we hieronder weergegeven op basis van terugkerende vragen van onze klanten.

Heeft u nog extra informatie nodig of aanvullende vragen, u kunt altijd contact met ons opnemen zodat we u kunnen helpen.

Contact opnemen kan via e-mail naar info@haropi.nl of ons contactformulier. Of gebruik WhatsApp of bel naar 06-20 26 31 46 (Rolf Hermse) en 06-46 11 77 12 (Pim van Mun).

Algemeen

• Ruim 23 jaar ervaring
• Kwaliteit
• Inzet van professionele apparatuur 
• Persoonlijk aandacht en advies
• Veiligheid – Alle opdrachten in eigen beheer
• Duidelijke prijzen
• Gratis* ophaalservice door geheel Nederland

En uiteraard vanwege de tevreden klanten. Lees de beoordelingen van onze klanten die ze hebben achtergelaten.

We digitaliseren voor particulieren met hun persoonlijke herinneringen als ook organisaties met hun complete archief. Dat geldt o.a. voor bedrijven, musea en streekarchieven. 

De gemiddelde doorlooptijd bedraagt 1 tot 2 weken om uw opdracht af te ronden.

Heeft u een specifieke datum dat het klaar moet zijn? Bijvoorbeeld een cadeau voor een komende verjaardag? Dan kunnen we altijd bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn geen kosten verbonden aan het kiezen van een andere opleverdatum.

U kunt uw beeldmateriaal persoonlijk bij ons afgeven op onze locaties in Geffen en in Oss.
Dit kan gedurende weekdagen, avonden en weekenden.

Maak eerst een afspraak met ons zodat we zeker beschikbaar zijn. Zie de pagina met de gegevens voor het afgeven.

U kunt het sturen aan:

Haropi v.o.f.
Den Oven 33
5386 EW Geffen

Niet vergeten, voeg een notitie bij met uw contactgegevens. Of gebruik ons opdrachtformulier.

We bieden een gratis* ophaalservice om uw materiaal persoonlijk bij u te komen ophalen. En kunnen het vervolgens ook terugbrengen.

Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden, zie de pagina met de informatie voor de ophaalservice.

Wij halen uw materialen op in geheel Nederland. Dat kan op werkdagen, avonduren en in weekenden.

Vooraf maken we met u een inschatting van de kosten. Zodra we de werkzaamheden hebben afgerond hebben we een exact beeld van de omvang van de kosten. Het gaat dan om o.a. aantallen, minuten, mogelijke USB-sticks.

Na afronding van de opdracht ontvangt u van ons een factuur voor de betaling.

Al uw originele beeldmateriaal blijft ongewijzigd en na afronden van uw opdracht ontvangt u dit allemaal weer van ons terug.

Video- en filmbeelden worden na digitaliseren standaard door ons opgeslagen in MPEG2-formaat. U kunt bij ons aangeven wanneer u een ander formaat wenst. Bijvoorbeeld in specifieke codecs voor o.a. MP4 of Quicktime MOV voor Apple of AVI-formaat wanneer u zelf het eindresultaat nog wilt bewerken.

U kunt het eindresultaat van de USB-sticks naar uw computer kopiëren en het vervolgens bewerken. Het is afhankelijk van uw soort computer en gebruikte software welk formaat film het beste erbij aansluit. Lees dit artikel voor informatie.

Om zelf te bewerken wordt vaak bij Windows gekozen voor het eindresultaat in AVI-formaat. En voor Apple in QuickTime MOV.

Desgewenst kunnen we u ook helpen bij het bewerken, klik hier voor meer informatie.

Alle werkzaamheden voor het scannen, digitaliseren en bewerken worden door Haropi in eigen beheer in onze eigen studio's uitgevoerd. 

Als we uw materiaal ontvangen hebben blijft dan ook alles in ons beheer, dus wel zo veilig.

We kunnen het eindresultaat van het scannen en digitaliseren voor u plaatsen op onze beveiligde server. U ontvangt dan een link en uw wachtwoord om zelf het materiaal te downloaden. 

We kunnen het eindresultaat in diverse formaten opslaan. Wilt u het uiteindelijk op uw Tablet bekijken dan kan dat. Laat ons even weten welk merk en type tablet u heeft, dan kunnen we daar rekening mee houden.

U zult uiteindelijk zelf de bestanden naar uw tablet moeten kopiëren (al dan niet rechtstreeks van de USB-stick) of downloaden vanaf onze server.

Naast het leveren van de hoge kwaliteit en de snelle service benoemen onze klanten de persoonlijke aandacht, snelle en duidelijke communicatie en de scherpe prijzen zonder toeters en bellen. Zie ook de reviews die onze klanten voor ons achterlaten.

Zie ook de beschrijving van de punten voor het kiezen voor Haropi op de pagina "Over Haropi". 

Lees hier meer over de verschillen en de prijsvergelijker met andere aanbieders.

Op Marktplaats en soortgelijke sites worden ook digitaliseerdiensten aangeboden voor zeer lage prijzen. Belangrijk naast die prijs bij het maken van uw keuze voor Haropi:

• De inzet van professionele apparatuur. De beste bron voor het digitaliseren van videobanden en films. Scherpte van het beeld en volledigheid van het beeld.
• Kwaliteit van eindresultaat via hardware, software en nabewerking. O.a. beeld en geluid synchroon, kleurcorrectie, trillen tegengaan, weghalen overbodige delen
• Hoogste kwaliteit eindfilm op snelle (3.0) USB-sticks
• Veilig bewaard op onze backups totdat u het goed heeft ontvangen en af kunnen spelen
• Persoonlijk advies en ondersteuning bij uw vragen en het gebruik
• Hoge bereikbaarheid van onze collega's
• Scherpe prijzen en facturatie na afronding van de opdracht 
  

Veel aanbieders beweren het goedkoopst te zijn. Onze prijzen zijn transparant en zonder meerkosten voor extra diensten, zoals wegknippen van lege stukken van videobanden, het repareren van kapotte 8mm, 9,5mm en 16mm spoelen en het toevoegen van achtergrondmuziek bij geluidloze smalfilm.

Bij Haropi is een videoband een videoband en wordt er geen onderscheid gemaakt in hoeveel speeltijd er op die videoband staat. Voor een VHS band met een speeltijd van 8 uur betaal je bij Haropi hetzelfde als een VHS band met een speeltijd van 2 uur. Bij veel andere aanbieders wordt hiervoor een meerprijs berekend, waardoor de uiteindelijke kosten toch hoger uitvallen.

Bel ons voor gratis advies en een vrijblijvende offerte om een duidelijk en transparant beeld te ontvangen van de kosten. Of bekijk de pagina met het prijsoverzicht.

Plaatsen op DVD of USB

Wij kunnen het zowel op DVD als op USB voor u plaatsen. Ons advies en het meest gekozen is het plaatsen van de film-bestanden op USB-stick. Hiermee kunt u eenvoudig de films afspelen op uw computer, media-speler en televisie.

De kwaliteit van uw beelden zijn op USB ook hoger en de kosten lager. NB: Steeds vaker komen klanten met hun DVD's naar ons toe om de beelden (te herstellen en) om te zetten naar USB.

Ook bij dia's en negatieven wordt het meest gekozen voor het plaatsen op USB-stick.

Uiteraard kan het desgewenst ook op CD of DVD voorzien van een persoonlijke, maatwerk hoes en opdruk.

Nadat uw beeldmateriaal is omgezet weten we hoe groot de USB-stick moet zijn. Haropi kan dan de juiste aan u leveren. Wij leveren alleen hoge kwaliteit en snelle (3.0) USB-sticks.

U kunt ook zelf USB-stick(s) of een USB-harddisk aanleveren waarop wij uw films plaatsen. Belangrijk is dat deze leeg zijn en van het type USB 3.0 zijn. 

De omvang van de bestanden is afhankelijk van het bronmateriaal. Voor videomateriaal kunt u uitgaan van het volgende:

• 3 uur aan beeldmateriaal van een videoband (SD) bedraagt circa 12GB
• 1 uur aan 8mm film (eindresultaat is HD) bedraagt circa 16GB
• 1 uur aan 8mm film (gedigitaliseerd en opgeslagen in 4K) bedraagt circa 34GB

Als het gaat om geluid, scans van foto's en negatieven dan wordt in de praktijk dit meestal op een 16GB USB-stick geplaatst.

Op een USB-stick kunnen we meerdere videobanden plaatsen. Er zijn USB-sticks in verschillende groottes waardoor er veel op een USB-stick geplaatst kan worden. Wanneer de hoeveelheid beeldmateriaal erg groot is, kunnen we het ook op een externe (USB) harddisk plaatsen.

Op een DVD plaatsen we maximaal 120 minuten (2 uur) aan beeldmateriaal. Videobanden met een langere duur worden verdeeld over meerdere DVD's.

We kunnen ook meerdere videobanden met een kortere duur op een DVD plaatsen. Elke videoband is dan via een apart hoofdstuk op de DVD te herkennen en af te spelen.

Maatwerk is een vast onderdeel van onze prijs. U ontvangt uw DVD's met een gepersonaliseerde hoes en opdruk met uw eigen titel en foto's. Een voorbeeld kunt u hier bekijken.

Om zeker te zijn dat de stick ook te gebruiken is op uw Apple computer kunnen we de USB-stick in zogeheten exFAT formaat instellen. Geef het bij uw opdracht aan, dan zorgen we daarvoor. 

We bieden ook de mogelijkheid om DVD's voor u te dupliceren. Dit kan inclusief het drukwerk voor de hoes en opdruk en met een DVD-doosje.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijsinformatie.

Videobanden

Vrijwel elk systeem kan door Haropi worden gedigitaliseerd, zodat zelfs de oudste films op de huidige apparatuur opnieuw kunnen worden beleefd.

De volgende formaten kunnen we voor u digitaliseren:
• VHS / S-VHS
• VHS-C / S-VHS-C
• Video8 / Hi8 / Digital8
• Video2000 (VCC)
• Betamax
• Mini-DV / Mini-HDV
• DV
• DVCAM
• MicroMV 

• DVCPro
• U-Matic / U-Matic S
• U-Matic SP / U-Matic S SP• Betacam / Betacam SP
• Betacam Digital
• Betacam SX
• Betacam IMX
• MII 

Amerikaanse (NTSC) en Franse (SECAM) signaal videobanden zetten wij ook om. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Weet u niet zeker welk type videoband u heeft, bekijk hier onze overzichtspagina met foto's en namen.

Amerikaanse (NTSC) en Franse (SECAM) videobanden zetten wij ook om. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Indien een videoband niet geheel vol is, dan nemen we alleen uw beelden over. Zo benutten we de ruimte op de USB-stick en DVD optimaal.

Het komt tevens voor dat op videobanden ook nog beelden staan die niet bij uw eigen opnamen behoren, bijvoorbeeld opnamen van een deel van een televisieprogramma. In overleg met u halen we deze voor u weg. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Weghalen van delen tussen opnames door en stukken van uw eigen materiaal opknippen is ook mogelijk. Dat is echter maatwerk, meer informatie vind u hier.

Het is niet mogelijk om uw videobanden bij ons op lokatie te bekijken.

Als u een vermoeden heeft dat op een videoband beelden staan die niet op USB of DVD gezet hoeven te worden dan kunnen we dat met u afstemmen.

Als we zelf twijfelen of beelden uiteindelijk op de USB-stick geplaatst moeten worden, bijvoorbeeld een band bevat alleen TV-opnamen, dan nemen we contact met u op.

Mocht u onverhoopt een aantal videobanden hebben waarvan de tape is gaan schimmelen, dan kunnen we deze nog voor u reinigen en vervolgens digitaliseren. In de meeste gevallen kunnen we uw beelden veilig stellen. De extra kosten voor het reinigen bedragen € 10,00 per band.

Als de tape van de videoband gebroken is, dan kunnen we deze voor u repareren. Hierna kunnen we de band voor u digitaliseren. De kosten voor het repareren van de breuk bedragen € 10,00 per band.

Indien een band andere problemen heeft, dan onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld de spoelen in een andere cassette te plaatsen.

8mm, 9,5mm en 16mm film

Wij scannen al het 8mm materiaal in de hoogste kwaliteit op HD. Het eindresultaat is een film in HD. Het advies is om deze dan ook op een USB-stick te laten plaatsen.

USB-sticks variëren in grootte. Zodra alles gedigitaliseerd is weten we de benodigde omvang. 1 uur aan 8mm film HD bedraagt circa 16GB en in 4K circa 34GB.

Uiteraard kunnen we het ook omzetten naar DVD, op een DVD plaatsen we maximaal 120 minuten (2 uur) aan beeldmateriaal.

Bij alle videobanden en -cassettes zetten we standaard het geluid om.

Wanneer de films (op filmspoel) ook geluidsopnamen bevatten dan kunnen we deze ook voor u digitaliseren en onder de eindfilm plaatsen. Hiervoor geldt een toeslag van € 0,50 per minuut.

Bij filmspoelen waar geen origineel geluid aanwezig is nemen wij standaard rechtenvrije, neutrale muziek op. Daarmee is het plezieriger kijken naar uw films. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wilt u geen muziek, dan is dat vanzelfsprekend prima.

Indien uw film gebroken is dan herstellen we dit. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Het is niet nodig om uw films van kleine(re) spoelen aan elkaar te plakken en op een grote spoel te zetten.

U kunt zelf de speelduur van uw spoelen bepalen op basis van de omvang van uw filmspoelen. De duur is o.a. afhankelijk van de lengte en het type film (Normaal of Super 8mm, 9,5mm of 16mm).

Klik hieronder op type film voor meer informatie met alle maten spoelen, de lengte en filmduur:    
8mm
9,5mm
16mm

Dia's, Negatieven en Foto's

Foto's scannen we altijd op de hoogste kwaliteit op 1200DPI.

Voor dia's en negatieven kunt u bij ons kiezen uit twee type scans. Het meest gekozen is scannen op HD-TV kwaliteit (1440 DPI). Dit is meer dan geschikt voor een prima weergave op o.a. computer, tablet en televisie.

Als tweede mogelijkheid bieden we het scannen aan op 3600 DPI. Dit is een zeer hoge kwaliteit om uw beelden te bewaren en tevens geschikt om eventueel als standaardfoto of vergroting af te laten drukken.

NB: Voor APS-films bieden we de keuzes voor 2000DPI en 4000DPI om te zorgen dat de gedigitaliseerde foto's een hogere resolutie hebben. Dit omdat de APS-films kleiner van formaat zijn. Op die manier bieden we ook daar minimaal de HD-resolutie voor.

Wij scannen enkel ingeraamde dia's die zijn geplaatst in rekjes (magazijnen, sledes).

Dia's
Wij kunnen uw ingeraamde kleinbeeld (24mm x 36mm) en halfkleinbeeld (18mmx24mm) dia's digitaliseren.

Negatieven
Wij kunnen uw kleinbeeld (24mm x 36mm) en halfkleinbeeld (18mmx24mm) negatieven digitaliseren (stroken en APS-films) en tevens uw middenformaat negatieven (afmetingen 6x9cm, 6x8cm, 6x7cm, 6x6cm, 6x4,5cm, 4x4cm).

We scannen de gehele strook met negatieven. U betaalt per (foto)negatief op de strook.

APS-films scannen we in het geheel. Met het digitaliseren blijft het rolletje en de films intact.

U dient al uw foto's los aan te leveren. Indien de foto's in een album geplakt zijn, dient u deze te verwijderen.

Het is belangrijk dat er geen lijmresten meer op de foto's aanwezig zijn.

Dia's die niet in (de juiste) sledes staan plaatsen we voor u in de juiste sledes. Wij hanteren hierbij een prijs van € 5,00 per slede tot 50 dia's.

Geheugenkaartjes

Elke geheugenkaart krijgt een eigen map op de USB-stick. Indien er een beschrijving bij de geheugenkaart staat, dan hanteren we die in de naam. Bijvoorbeeld "Foto's Vakantie 2016".

Als er losse video-opnamen op het kaartje staan, dan maken we daar één film van. Mogelijkerwijs meerdere als het duidelijke om verschillende gelegenheden gaat. Indien u elke video-opname los wilt, dan is dat ook geen probleem.

Data-DVD
We kunnen een Data-DVD maken waarop al uw gegevens van de geheugenkaartjes komen te staan. Deze kunt u dan via de DVD-drive van uw computer gebruiken.

Op een Data-DVD plaatsen we maximaal 4,7GB aan gegevens.

Video-DVD
Uw foto's en films kunnen we omzetten naar een video-DVD die u vervolgens met uw DVD-speler kunt afspelen op TV. De foto's worden verwerkt in een slide-show zodat u die eenvoudig kunt afspelen.

Persoonlijke hoes en opdruk
Elke DVD voorzien we van een maatwerk hoes, opdruk en zo nodig menu.

Het is geen probleem om een slideshow te maken van uw foto's. Geef dit dan bij ons aan bij uw opdracht. We laten standaard elke foto 5 seconden in beeld zien, waarna automatisch de volgende getoond wordt.

Als u uw eigen muziek in MP3 aanlevert, dan kunnen we die voor u onder de slideshow opnemen.

CD's en DVD's

Standaard zetten we de audio-CD's om naar MP3-bestanden. Elk los lied (losse track) wordt een afzonderlijk MP3-bestand. Elke CD wordt in een afzonderlijke map geplaatst.

Standaard zetten we de audio-CD om naar MP3. U kunt echter bij uw opdracht aangeven in welk formaat u de uiteindelijke bestanden wilt hebben.

Als het gaat om Data-DVD's, dan plaatsen we de gegevens naar de USB-stick.

Video-DVD's worden standaard omgezet naar filmbestanden in MPEG2 formaat. Elke DVD wordt een los film-bestand. Indien u andere formaten dan MPEG2 wenst, dan kunt u dat bij ons aangeven zodat we daarvoor kunnen zorgen voor u.

In plaats van film-bestanden kunnen we zorgen dat er een zogeheten image in ISO-formaat door ons gemaakt wordt van de DVD.

We zijn in de gelegenheid met onze apparatuur om gegevens van beschadigde CD's en DVD's zodanig te herstellen om (een deel van) de gegevens op te kunnen slaan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Met de loop der jaren kan de kwaliteit van het materiaal van uw CD's en DVD's achteruit gaan. Soms is dit zichtbaar met verkleuringen.

Ook door gebruikersschade zoals krasjes kan het voorkomen dat uw apparatuur de CD's en DVD's niet meer kan afspelen.

In de meeste gevallen kunnen we uw gegevens weer herstellen, zie hierboven ook het onderdeel "herstellen".

Audio cassettes, MiniDisc en Geluidsbanden

Standaard zetten we de audio om naar MP3-bestanden. Elke zijde van de cassette wordt een een afzonderlijk MP3-bestand. Elke cassette en MiniDisc wordt in een afzonderlijke map geplaatst.

We kunnen van uw audio ook een Audio-CD maken, deze kunt u met een CD-speler afspelen.

Uw CD voorzien we van een maatwerkhoes en opdruk.

Op een Audio-CD plaatsen we maximaal 60 minuten. Eventuele audio met een langere duur wordt op meerdere CD's geplaatst.

Bel ons voor meer informatie

of e-mail naar info@haropi.nl of via het contactformulier

Rolf Hermse

06-20 26 31 46
Rolf Hermse
Geffen

Pim van Mun

06-46 11 77 12
Pim van Mun
Oss

© Copyright Haropi v.o.f. - All Rights Reserved