VHS-C videobanden digitaliseren

We kunnen uw VHS-C videobanden digitaliseren in de hoogste kwaliteit en omzetten naar USB. Digitaliseren kan al vanaf € 9,99 per videoband. Een overzicht met informatie en kosten voor het digitaliseren van videobanden vindt u hier.

VHS-C Videoband

Over de VHS-C Videoband

VHS-C videobanden waren een kleinere versie van de gewone VHS-videobanden die werden gebruikt in videocassetterecorders. Ze waren speciaal ontworpen om te worden gebruikt met videocamera's en konden worden ingevoerd in een adapter om ze af te spelen op een gewone videorecorder.

In de jaren 80 kwam er ook een verbeterde versie op de marks onder naam S-VHS-C (vaak ook Super-VHS genoemd).

Vaak werden de VHS-C banden ook weer op grote VHS videobanden gezet om de VHS-C banden te kunnen hergebruiken in de camera.

VHS-C videobanden zijn inmiddels zo goed als geheel vervangen door digitale opties zoals SD-kaarten en harde schijven voor camera's.

Details

VHS-C videobanden zijn de kleine variant van de VHS videobanden en zijn opnamemedia die op magnetische tape worden opgenomen. Het heeft een horizontale beeldresolutie van 240 beeldlijnen.

S-VHS-C maakt gebruik van 400 beeldlijnen. Het biedt het kleur- en helderheidsignaal gescheiden (de S is van Separate Video) aan. Hierdoor is er minder signaalverlies bij de overdracht, waardoor er een scherper beeld verkregen wordt.

De standaard speelduur varieert van 30 minuten tot 45 minuten. Op sommige camera's was er ook de long-play optie om die duur weer te verdubbelen. Hierdoor is de kwaliteit van die opnamen echter veel lager.

De banden werden zowel in Europa als in Amerika gebruikt. In Europa wordt het televisiesignaal PAL gebruikt (uitzondering is Frankrijk met het SECAM signaal). In Amerika gebruikt men het NTSC-signaal. Zowel VHS als S-VHS met PAL, SECAM en NTSC kunnen we voor u digitaliseren.

Bel ons voor meer informatie

of e-mail naar info@haropi.nl of via het contactformulier

Rolf Hermse

06-20 26 31 46
Rolf Hermse
Geffen

Pim van Mun

06-46 11 77 12
Pim van Mun
Oss

Contactgegevens

Actief in heel Nederland
Persoonlijk brengen en halen op onze locaties

Gratis* ophaalservice in geheel Nederland

Openingstijden
Op afspraak dagelijks (ook in weekenden)

Locatie Geffen
Den Oven 33
5386 EW Geffen

Locatie Oss
Harnas 3
5346 WR Oss