VHS videobanden digitaliseren

We kunnen uw S-VHS en VHS videobanden digitaliseren in de hoogste kwaliteit en omzetten naar USB. Digitaliseren kan al vanaf € 9,99 per videoband. Een overzicht met informatie en kosten voor het digitaliseren van videobanden vindt u hier.

VHS Videoband

Over de VHS Videoband

VHS-videobanden waren een populaire manier om video op te nemen en af te spelen in de jaren 80 en 90. Ze werden voornamelijk gebruikt om televisieprogramma's op te nemen en films te bekijken.

In de jaren 80 kwam er ook een verbeterde versie op de marks onder naam S-VHS (vaak ook Super-VHS genoemd). Vaak werden eigen camera-opnamen op de grotere VHS-banden gezet zodat de camera-banden weer hergebruikt konden worden.

De kwaliteit van de beelden op VHS was echter vaak lager dan die van andere concurrerende typen videobanden, zoals het betere Video2000 en Betamax.

In de loop der tijd zijn VHS-videobanden grotendeels vervangen door DVD's, Blu-rays en tegenwoordig streamingdiensten voor het afspelen van films. Eigen opnamen worden tegenwoordig veelal op geheugenkaartjes of harddisks in camera's opgeslagen. Of op de mobiele telefoon.

Details

VHS videobanden zijn opnamemedia die op magnetische tape zijn opgenomen. Het heeft een horizontale beeldresolutie van 240 beeldlijnen. 

S-VHS maakt gebruik van 400 beeldlijnen. Het biedt het kleur- en helderheidsignaal gescheiden (de S is van Separate Video) aan. Hierdoor is er minder signaalverlies bij de overdracht, waardoor er een scherper beeld verkregen wordt.

De standaard speelduur varieert van 30 minuten tot 4 uur. De Long-play optie op bepaalde videorecorders maakten het mogelijk om die duur weer te verdubbelen. Hierdoor is de kwaliteit van die opnamen echter veel lager.

De banden werden zowel in Europa als in Amerika gebruikt. In Europa wordt het televisiesignaal PAL gebruikt (uitzondering is Frankrijk met het SECAM signaal). In Amerika gebruikt men het NTSC-signaal. Zowel VHS als S-VHS met PAL, SECAM en NTSC kunnen we voor u digitaliseren.

Bel ons voor meer informatie

of e-mail naar info@haropi.nl of via het contactformulier

Rolf Hermse

06-20 26 31 46
Rolf Hermse
Geffen

Pim van Mun

06-46 11 77 12
Pim van Mun
Oss

Contactgegevens

Actief in heel Nederland
Persoonlijk brengen en halen op onze locaties

Gratis* ophaalservice in geheel Nederland

Openingstijden
Op afspraak dagelijks (ook in weekenden)

Locatie Geffen
Den Oven 33
5386 EW Geffen

Locatie Oss
Harnas 3
5346 WR Oss